CAMPLIFE.bg
CAMPLIFE.bg
Екотуризъм

5 златни правила, за да защитите природата по време на къмпинг

03/03/2022
5 златни правила, за да защитите природата по време на къмпинг

Златните правила за къмпинг за защита на открито. Нека да видим как можем да опазим природата, която всички обичаме. 

1. Носете специални торбички за боклук като част от нормалната си екипировка

Вашето оборудване за къмпинг винаги трябва да включва торби за боклук. Дръжте ги закрепени за раницата си или във вашия автомобил, или в устойчив на животни контейнер. Никой не иска да се върне от поход, за да открие лагера си, накъсан от любопитни мечки или прибран от хитри врани, които са се ровили в боклука. 

2. Премахнете кучешките отпадъци

 

Има много места, които позволяват на вашето куче да се присъедини към вас. Просто трябва да бъдете допълнително внимателни, когато кучето ви ходи до тоалетната. Премахнете кучешките отпадъци и ги изхвърлете в сигурни кошчета, заключете ги в автомобила си или оставете кученцето у дома, ако нито една от тези опции не ви върши работа.

3. Винаги имайте под ръка бебешки кърпички

Бебешките кърпички винаги са в списъка на най-важното за къмпинг. Те могат да служат като почистващи средства за ръце, салфетки и кърпички за кучета и ви помагат да намалите нуждата си от вода, с която да се измиете. Просто се уверете, че сте ги събрали за правилното изхвърляне.

4. Направете снимки на вашия къмпинг

Един от най-добрите начини да гарантирате, че ще напуснете къмпинга си точно както сте го открили, е да използвате камерата си. Правете снимки, когато пристигнете, за да имате справка за това как да върнете нещата, когато си тръгнете. Това е допълнително полезно, ако къмпингувате в група, тъй като не винаги можете да следите какво правят другите хора (което се удвоява за децата). Използвайте снимките си като удобно ръководство, за да проверите работата си по почистването. 
5. Попитайте за съвет

Твърде много хора са срамежливи да искат съвет относно плюсовете и нещата на къмпинга. Добре е да не знаете. Също така е добре да попитате, дори ако сте ветеран на къмпинг. Винаги научавай за местата, които обичаш и винаги ще имаш невероятни преживявания.

Share

Your Travel Journey Starts Here

Sign up and we'll send the best deals to you